Concurentiebeding

en/of relatiebeding

Je hebt je medewerkers goed opgeleid en waarschijnlijk ook geïnvesteerd in bijscholing. 

 Dat vind je belangrijk voor je bedrijf en uiteraard zijn jouw klanten daarbij gebaat. Klanten waarmee de werknemer vaak een goed contact heeft. Een klantenkring die jij met jouw bedrijf zorgvuldig hebt opgebouwd. Op een dag zegt je medewerker zijn arbeidsovereenkomst op, en neemt ontslag.

Met deze werknemer vertrekt een enorme kennis, die hij of zij in jouw bedrijf heeft kunnen opdoen. Daarnaast kan diegene ook veel informatie over je bedrijf en je klanten hebben die hij of zij meeneemt naar een volgende werkgever.

Uiteraard kan het ook zo zijn dat deze werknemer een eigen bedrijf start en in feite jouw concurrent wordt.

Het is dan ook verstandig als je in de arbeidsovereenkomst een concurrentie- en/of relatiebeding hebt opgenomen.

Een concurrentiebeding zorgt ervoor dat jouw medewerkers niet zomaar overal kunnen gaan werken, na beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Er kan in staan dat deze niet bij een concurrent mag gaan werken.    Of dat de werknemer niet een concurrerend bedrijf mag starten. Dit beding geldt voor een bepaalde periode na het eindigen van de arbeidsovereenkomst. Daarbij wordt meestal afgesproken dat er een boete betaald moet worden als het beding wordt overtreden..

Wanneer je een concurrentie- en/of relatiebeding hebt opgenomen in het arbeidscontract en je vermoedt dat de ex-werknemer zich niet aan het beding houdt, kunnen wij hier een onderzoek naar starten.

Waar kan een onderzoek uit bestaan?

  • Osint onderzoek: Private-i kan een onderzoek instellen in de openbare bronnen van het internet. Vaak kan hier al veel informatie uit worden gehaald over de betreffende ex-werknemer en diens huidige werkzaamheden..
  • Observatie: Het volgen cq observeren van de ex-werknemer om zodanig foto en/of video bewijs te kunnen verzamelen van de nieuwe werkzaamheden.
  • Pseudo koop. Private-i zal zich voordoen als een klant en op deze wijze advies, informatie en/of een product afnemen.
  • Het interviewen van betrokkene en partijen rondom.

Uiteraard is iedere casus anders en bespreken wij met elkaar de mogelijkheden welke voor jouw situatie belangrijk zijn. Hierop pas ik mijn onderzoek (eventueel ook tussentijds) aan. 

Desgewenst kan ik de ex-werknemer confronteren met onze bevindingen. 

Een confrontatie word door mij audio en schriftelijk vastgelegd in een rapportage, welke toegevoegd wordt aan de eindrapportage.

Nadat wij het gehele onderzoek hebben afgerond krijg je van ons een eindrapportage welke ook geschikt is om eventueel in te brengen bij een mogelijke rechtszaak.                                                                                                      

Tot Slot:

Private-i werkt nauw samen met de opdrachtgever en eventueel diens advocaat. Voor, tijdens en na het onderzoek wordt contact gehouden met de opdrachtgever over de voortgang.

Het onderzoek zal eventueel in fases worden uitgevoerd, waarbij telkens zal worden gekeken of het resultaat voldoende is om het onderzoek te vervolgen.

Doordat Private-i werkt met particulier onderzoekers die hun werkervaring hebben opgedaan bij de Nationale politie, krijgt u van mij een rapportage die voldoet aan de eisen van de advocatuur en rechtbank.

Wanneer je twijfelt of een onderzoek voor jouw casus van waarde kan zijn, nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Vaak kan ik tijdens het telefoongesprek al aangeven of een onderzoek kans van slagen heeft en wat ongeveer de kosten van het onderzoek zal zijn. 

Je ontvangt een Plan van Aanpak en offerte. Wanneer je daarmee akkoord gaat, ga ik voor je aan de slag.